Balkan Pharmaceuticals este o companie farmaceutică, fondată în 2006.

Misiunea companiei este să ajute oamenii să trăiască mai mult, să fie mai sănătoşi şi mai fericiţi. Pentru asta, compania utilizează cele mai noi rezultate ale cercetărilor în domeniul farmaceutic, produce şi oferă preparate de înaltă calitate pentru prevenirea şi tratamentul diferitor afecţiuni.

Balkan Pharmaceuticals şi-a fixat ca obiectiv principal să producă numai medicamente calitative, care să aibă şi un preț admisibil, reieșind din puterea de cumpărare a cetățeanului de rând. Iar prin donaţiile importante de medicamente oferite instituţiilor medicale, compania devine un model de responsabilitate socială corporativă, contribuind alternativ la realizarea misiunii.

Compania este prezentă pe piaţa din Republica Moldova din 2006. Din ianuarie 2009 înregistrează primele medicamente pe piaţa din Ucraina. În octombrie 2010, Balkan Pharmaceuticals participă și câștigă prima licitație publică de achiziție a medicamentelor pentru necesitățile clinicilor și spitalelor din țară. Tot atunci, compania a început să investească în noul său complex de producere din Sîngera.

La moment, compania Balkan Pharmaceuticals dispune de două fabrici de producere a medicamentelor, una în Chișinău și una în or. Sîngera, în cadrul cărora activează peste 200 angajați – medici, chimişti, tehnologi, mecanici, programatori, ingineri – toţi fiind specialişti de calificare înaltă. Scopul companiei este de a crea în Moldova un personal calificat, competent, care să corespundă tuturor rigorilor ce țin de activitatea de producere farmaceutică. Iată de ce, pentru a ridica şi menţine nivelul de pregătire al angajaţilor, periodic, sunt atraşi profesionişti din afară – Ucraina, România şi alte țări europene.

Compania are în portofoliul său actual peste 250 de medicamente în diferite forme și doze, printre care produse antitumorale, hormonale, medicamente cu efect asupra sistemului nervos, a celui cardio-vascular, digestiv, preparate cu efect antiinflamator, analgezic etc.

Balkan Pharmaceuticals este o investiţie românească importantă. Compania a investit milioane de euro în construcţia noii fabrici din comuna Sîngera. Aceasta dispune de instalații și sisteme performante, unice în Moldova. Fabrica permite creşterea semnificativă a volumului de producţie şi extinderea pe piaţa CSI şi a Uniunii Europene.

Spre deosebire de alte tipuri de producere, în domeniul farmaceutic cerinţele faţă de procesul de producţie sunt stricte. Fabrica din Sîngera, cu o suprafaţă de peste 10 mii de metri pătraţi, corespunde tuturor cerinţelor GMP (Good manufacturing practice).

La fabrică au fost instalate mai multe sisteme performante, menite să asigure buna ei funcţionare şi să ofere un mediu de muncă plăcut şi sigur pentru specialişti. Producerea de medicamente este un proces complex şi necesită exactitate ideală. Inginerii implicaţi în acest proiect spun că în Moldova, deocamdată, nu există sisteme similare din punct de vedere tehnic.